در بحث هوشمند سازی باید به این مسئله توجه داشت که تمامی ساختمانها قابلیت هوشمند شدن را دارند. هوشمند سازی نه تنها در زندگی فردی افراد باعث راحتی و آسایش آنها خواهد شد، در محیط کار نیز راندمان و بازدهی کار را بهمراتب بالاتر خواهد برد.
از طرفی بهوسیله سیستم هوشمند، تمامی کارها بهدقت انجام خواهد گرفت. بهعنوانمثال اگر یک گلخانه بهوسیله نیروی انسانی آبیاری شود، در صورت تاخیر یا فراموشی ممکن است، گلها و گیاهان گلخانه آسیب ببینند. اما سیستم هوشمند در گلخانههای هوشمند، تمامی وظایف مربوط به آبیاری را بهدقت و سر وقت انجام خواهد داد.
مسئله دیگر کاهش هزینهها و صرفهجویی در مصرف انرژی میباشد. درواقع با هوشمند سازی ساختمانها در مصرف آب، گاز، برق و… صرفهجویی خواهد شد. ذخیره انرژی علاوه بر کاهش هزینههای مصرفی، در توسعه پایدار و زندگی جمعی نقش بسیار مهمی دارد. بنابراین هوشمند سازی برای تمامی ساختمانها قابلاجرا و مفید میباشد.
همانطور که قبلا نیز بدان اشاره شد، ساختمان هوشمند میتواند خانه و یا محل کسبوکار افراد باشد. اما در کل سیستم مدیریت هوشمند در تمامی این مکانها به یک شکل عمل خواهد کرد.
در تمامی ساختمانها، لوازم و تجهیزات مختلف به سیستم کنترل مرکزی متصل میشوند. این لوازم و تجهیزات شامل کلید و پریزها، قفلها و دستگیرهها، سنسورها، پردهها، وسایل گرمایشی یا سرمایشی و… میباشند.
این سیستم هوشمند با نرمافزاری که بر روی تبلت یا گوشی هوشمند افراد نصبشده است، در ارتباط خواهد بود. بنابراین امکان مدیریت ساختمان از راه دور برای افراد ایجاد میشود.
یعنی هر فردی از کیلومترها فاصله میتواند بر اوضاع ساختمان هوشمند، نظارت داشته باشد. بدین ترتیب ساختمان از سرقت، آتشسوزی و یا هر اتفاق پیشبینی نشدهای در امان خواهد بود. بدین ترتیب افراد نگرانیهای کمتری در طول سفرهای خود خواهند داشت و از سفرشان نهایت لذت را میبرند.
شما از طریق سناریوهای تعریف شده خودتان خانه را برای ورود خود یا مهمانانتان آماده خواهید کرد و یا در دفتر کار خود بهراحتی از ورود و خروج کارمندان، وضعیت فعالیت و… مطلع خواهید شد.
بهطورکلی سیستم ساختمان هوشمند فشار کار زیاد را از روی افراد کم میکند و مدیریت ساختمان را بر دوش میگیرد. تا افراد از دغدغههای خود کم کرده و به مسائل مهمتر زندگی مشغول شوند.
برای مطالعه ادامه مقاله اینجا کلیک کنید