پاورپوینت مسجد جامع علي شاه تبريز محصول جدید فروشگاه معماری آرچینا است که بصورت اختصاصی تهیه و تدوین و ارائه شده است.
زمانی که یک دانشجوی رشته معماری بخواهد درباره یکی از مسجدهای دوره اسلامی تحقیق جامعی برای درس معماری جهان اسلام ارائه دهد باید به اطلاعاتی از قبیل موقعيت مسجد ، تاريخچه مسجد ، بخش های آن ، معماري مسجد و … دسترسی داشته باشد.
ما اطلاعات فوق را در قالب پاورپوینتی با 30 اسلاید مفید به همراه تصاویر زیبا تت عنوان پاورپوینت اختصاصی مسجد جامع علي شاه تبريز برای استفاده شما عزیزان آماده کرده ایم .
دانلود پاورپوینت معرفی مسجد جامع علي شاه تبريز
تاجري ونيزي که پس از ابن بطوطه ازاين مسجد ديدن کرده، مي نويسد: “مسجدي بسيار بزرگ است؛ ولي وسط آن هرگز پوشيده نشده است. درسمتي که مسلمانان به دعا مي ايستند، محلي است که طاق بزرگي دارد و بلندي آن به قدري است که تير به آن نمي رسد؛ ولي ساختمان محل تمام نشده است … دراطراف صحن مسجد، با سنگهاي عالي، طاق هايي ساخته شده که ستون هاي مرمر آن را نگاه داشته اند.
اين ستون ها به قدري عالي و شفاف اند که به بلور شباهت دارند. کلفتي و بلندي همه آنها يکسان و حدود پنج پا يا شش پا است. درکنار دراصلي- زير طاق هاي سنگي- جوي آبي درجريان است و در وسط بنا، چشمه بزرگي وجود دارد يکصد قدم طول آن و به همين اندازه عرض آن است و در وسط شش پا عمق دارد . سکويي نيز در وسط ساخته شده است.
موقعيت مسجد جامع علی شاه
اين بنا در مرکز شهر تبريز و ضلع جنوبي خيابان امام خميني واقع گرديده و امروزه فضاي اطراف آن براي برگزاري نماز جمعه مورد استفاده است.
اين مسجد در طي سالهاي 724-716 ه-.ق توسط تاج الدين علي شاه گيلاني– وزيرالجايتو وابو سعيد بهادرخان- ظاهرا براساس نقشه اي که خود وي به تقليد از ايوان مداين کشيده بوده ساخته شد؛ اما به نظر مي رسد که با مرگ وي درسال 724 ه-. ق و فروريختن طاق ايوان، کار ساختمان مسجد ناتمام مانده و هرگز تجديد نشده است.
معماری مسجد علی شاه تبریز
اين مسجد، سه در دارد که فقط دو در آن مورد استفاده قرار مي گيرد و داراي طاق است . اين درها، چهار قدم عرض و بيست قدم بلندي دارند. ستون هاي دوسوي درها، از مرمر نيست ؛ بلکه ازسنگ هايي به رنگ هاي مختلف است . بقيه طاق با گچ مقرنس کاري و تزيين شده است . درهر درگاه، لوحه اي ازمرمر شفاف است . حتي ازمسافت يک ميل، اين لوحه ها که از هر طرف سه يارد (تقريبأ 3 متر) هستند، ديده مي شود .
درپايان بايد اشاره کرد که اجراي چنين طرح عظيمي در آن دوره، گوياي منابع مادي و قدرت حا کمان آن دوره و عشق و علاقه آنها به معماري است . همچنين مي رساند که درساخت اين بنا، سنت معماري ايران در دوره ساساني مورد اقتباس قرار گرفته است. درساخت اين بنا ظاهرا قصد بوده که ازلحاظ اندازه، از ايوان مداين بزرگتر و عالي تر باشد .
پلان این مسجد در پاورپوینت موجود نیست.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.