مسجد تاریخانه دامغان : همراهان گرامی فروشگاه معماری آرچینا در این پست پاورپوینتی را به معرفی مسجد تاریخانه دامغان اختصاص داده ایم. در این پاورپوینت به معرفی و بررسی قدمت و تاریخچه و همچنین معماری مسجد تاریخانه دامغان خواهیم پرداخت.
شما دانشجویان عزیز رشته معماری اگر بخواهید برای درس معماری جهان اسلام ، درباره یکی از مسجدهای دوره اسلامی تحقیق جامعی ارائه دهید باید به اطلاعاتی از قبیل موقعيت مسجد ، تاريخچه مسجد ، بخش های آن ، معماري مسجد ، پلان های آن و … دسترسی داشته باشید.
ویدیو مسجد تاریخانه دامغان
نقطه قوت این تحقیق ، فیلمی است که به اختصار از برخی جبهه های بنا گرفته شده است . فیلم این مسجد نیز در داخل محصول قرار داده شده است. تمامی مطالب این مقاله بصورت کامل و جامع بوده و بدون مطالب تکراری ارائه شده است. تصاویر ونقشه ها نیز بصورت اختصاصی تهیه شده است.
معماری مسجد تاریخانه دامغان
ما کلیه اطلاعات لازم در باب تاریخچه و معماری مسجد تاریخانه را در قالب پاورپوینتی با 50 اسلاید مفید به همراه تصاویر و نقشه های جامع برای استفاده شما عزیزان آماده کرده ایم .
پلان مسجد تاریخانه دامغان
همچنین باید ذکر کنیم که هم فایل پاورپوینت و هم پلان مسجد تاریخانه و نقشه های این مسجد به صورت عکس به صورت جداگانه موجود است.
دانلود پاورپوینت مسجد تاریخانه دامغان
-
موقعيت مسجد تاريخانه :
مسجـــد تاريخــانــه در ســمـت جنوب غربي اين شهـــر واقــع شده و يكي از بناهاي بازمـانده قـرون اوليـه اسلامي در كشور ايران است.
-
تاريخچه مسجد تاريخانه:
قدمت مسجد تاریخانه : در مورد واژه لغوي ، ايـن مسجـد را تـاري خانه كه از دو كلمه تــاري و خـانه تشكيــل يافته كه تاري يك كلمه تركي به معنـاي خدا و خــانه فــارسي مي باشد . عــلاوه بر اين مســجد را تــاريك خــــانه- نــاري خــانه و قــاريخانه نيز نـــاميده اند ولي واژه اي كه همگان بكار مي برند همان تاريخانه است .
در مورد تاریخ ساخت مسجد آن را مربوط به قــرن دوم هجری می دانند و در جــــای دیگر آمده که این مسجد احتمالا” در زمان جلـوس اولین خلیفه عبــــاسی (سفاح ) در 132 ه-ق و سلطنت هــارون الرشید 170 ه-ق ساخته شده است .
-
معماري مسجد تاريخانه دامغان :
1- پــلان مسجـــد تــاريخــــانه عـبــــارت است از يــك حيــاط مربع ، در سمـت قبله يك تـالار ستـــوندار و در ســـه سمـــــت ديـگر يـك رديف رواق سـاخته شده است .
2- تالار ستــونـدار آن داراي 7 نــاو طولي و سه ناو عرضي است بنــحوي كه نـاو وسـطي عريض تــر از ناوهاي طرفـين مي باشد و شامل محراب است و منبر آن از بين رفته است .
3- سقف مسجد تاريخانه داراي طاقهاي گهواره اي يا مازه اي بــوده ولــي آنچـه كـه اكنــــون مشــاهــده مي شود گنبــدهــاي چهـــار بخش يا كلنبو است كه هيچ تناسبي با بنا ندارد .
4- در مـورد مصالح مسجد تاريخانه نيز شبيــــه مصالح دوره سـاسـانـي است بخصــوص با مصالحي كـه در كــاخ ساساني دامغــان بكــار رفتـــه كاملا”يكي است . اين مصالح عبارتند از : آجر بــراي ساخت قوسها وستونها- خشت براي ديگر قسمتهاي بنا – گچ براي اندود سطوح – چوب براي استحكام بنا در مقابل زلزله و ملات ساروج5- طرز چيدن آجرها بصورت يــك رديف عمودي و يـــــك رديف افقي است . حتـــي قــــطر ستــونهـــاي بكــار رفتــه در تــاريخــانــه بـــه انــدازه قطــر ستــــونهــاي كـــاخ ساساني مي باشد.
سبک معماری مسجد تاریخانه
سبک معماری مسجد تاریخانه : تعداد ستونهــــاي مسجـد 34عدد اســـت كـــــــه 18 تــــــاي آن در شبستـــان و 16 عــــدد نيــــز در رواقهــــا قراردارد كــه از ايـــــن تعداد فقط 9تاي آن باقيست
و… .
نقشه مسجد تاریخانه دامغان
همانطور که در بالا ذکر شد این محصول حاوی تصاویر و نقشه مسجد تاریخانه شهرستان دامغان است.
این پاورپوینت مسجد تاریخانه برای دروس مرمت ابنیه و معماری جهان اسلام یا معماری اسلامی تحقیق فوق العاده عالی خواهد بود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.