پاورپوینت معماري كاروانسرا موضوع پژوهش جدید فروشگاه معماری آرچینا میباشد. این پژوهش در قالب یک فایل پاورپوینت با 34 صفحه شامل مطالب و تصاویر فوق العاده زیبا آماده شده است.
زمانی که یک دانشجوی رشته معماری بخواهد درباره یکی از بناهای مهم معماری دوره اسلامی تحقیق ارائه نماید موضوع کاروانسرا می تواند جذابیت کافی را داشته باشد وی باید برای این تحقیق به اطلاعاتی همچون مفهوم کاروانسرا ، معماري كاروانسرا ، كاروانسراهاي دوره اسلامي ، دسته بندی انواع کاروانسرا و … دسترسی داشته باشد . تحقیق ما تمامی اطلاعات مورد نیاز شما را شامل می شود.
چکیده مطالب پاورپوینت معماري كاروانسرا
از مهمترين يادگارهاي گرانقدر معماري ايران كاروانسرا است كه پيدايي و موجوديت آن در سرزمين پهناور ايران، از گذشتة بسيار دور آغاز شده و طي قرون متمادي به دلايل گوناگون اقتصادي، سياسي، نظامي و مذهبي به تدريج تكامل يافته است.
پاورپوینت معماري كاروانسرا : بر اساس شواهد مبتني بر اسناد تاريخي، ايران در احداث جاده كاروانسرا و ايجاد سيستم ارتباطات خبررساني پيشقدم بوده است. به عقيدة محققين، ايجاد و توسعة ساخت و كاروانسرا در ايران از مهمترين دستاورهاي معماري ايراني بويژه در دورة ايران اسلامي است كه مطالعه و بررسي ويژگيهاي گوناگون و متفاوت آن مويد اين نظريه است.
عملكردهاي گوناگوني كه در گذشته كاروانسرا به عهده داشته باعث گرديده نامهاي متفاوتي براي اين گونه بناها در فرهنگ لغت جاي گيرد، از جمله: كاربات، رباط، ساباط و خان .
کاروانسرا ترکیبی است ازکاروان (کاربان)به معنی مسافراني كه گروهی سفرمیکنند و (سرای) به معنی خانه و مکان .هر دو واژه برگرفته از زبان پهلوی است .
ساده تراز همه چیزمی توان گفت که کاروانسرا ساختمانی است کاروان رادر خود جای می دهد و بزرگترین نوع ساختمان های ایرانی است . پلان آن معمولا مربع یامستطیل شکل است و با یک ورودی برجسته عظیم و بلند معمولا ساده و بدون نقش با دیوارهایی که گاهی اوقات بادگیرهایی درانتهای آن تعبیه شده است.یک دالان با طاق قوسی ک مابین ورودی و حیاط داخلی قرار گرفته است فضای کافی را برای جا دادن حیوانات بارکش فراهم ساخته است .
تحلیل معماری کاروانسرا
شیوه معماری محل و منطقه مصالح ساختمانی و موقعیت جغرافیایی نقش موثری در ایجاد اینگونه بناها داشته است. ساختمان کاروانسراها معمولا دارای حصاری است که در گوشه و گاهی در میان اضلاع و دیوارهای آن برجهائی قرار گرفته به طوری که دروازه میان دو برج یا شبه ستون جای دارد و دارای سردری است که گاهی برفراز آن ساختمان دو طبقه ای ساخته اند.
در کاروانسراها اطاقهای مسافران معمولا پیرامون حیاط ساخته می شد و پشت آنها اصطبل قرار داشته که درب ورودی اصطبلها در چهار گوشه داخلی بنا قرار داشته و گاهی در ایوان حیاط باز می شده است.
معماری كاروانسراهاي دوره اسلامي
در این دوره، معماری کاروانسراها از دیدگاه سبک و تنوع نقشهها به اوج شکوفائی رسیده و در مسیر شهرها و روستا، و معابر کوهستانی و نواحی کویری، کاروانسرا و رباطهای برونشهری و در مراکز اقتصادی و راسته بازارها، کاروانسرا و رباطهايي با ویژگیهای متفاوت کار بردی احداث شدند.
نمونههای بسیار زیبا و جالب توجه از معماری این گونه بناها که در سرزمین پهناور ایران از کرانههای رود ارس تا سواحل خلیج فارس به یادگار مانده، معـرف ذوق هنری و مهارت معـماران، بنایان و استادکارانی است که در ادوار مختلف وبا توجه به نیازهای گوناگون، باعلاقه فراوان در طریق تحول، تکامل، زیبائی و گسترش کاروانسراها به جان کوشیدند.
از جمله زیباترین کاروانسراهای این دوره :
- رباط شرف در جاده مشهد ـ سرخس با پلان چهار ایوانی و تزئینات بسیار زیبای آجر کاری و کاشیکاری
- رباط کریم با پلان چهار ایوانی در جاده شهریار باشد.
- همچنین رباط غرب در شهر بابک (جاده شیراز- کرمان) که با سنگ و خشت ساخته شده است .
کاروانسرای ر باط شرف یکی از بناهای کلیدی معماری اسلامی به شمار میرود و در معماری ایران نیز جایگاه ویژهای دارد.
دسته بندی کاروانسراها
- کاروانسراهای درون شهری
- کاروانسراهای برون شهری
گروه بندی کاروانسراهای ایران
- کاروانسراهای کاملاً پوشیده منطقه کوهستانی
- کاروانسراهای کرانههای پست خلیج فارس
- کاروانسراهای حیاط دار مناطق مرکزی ایران
بحث بررسي كاروانسراها از نظر شكل به همراه تصاویری از زیباترین کاروانسراهای ایران در ادامه تحقیق آمده است.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.