اگر یک دانشجوی رشته معماری بخواهد برای درس طراحی معماری اقدام به طراحی و تحلیل ترمینال مسافربری بکند نیاز دارد که به اطلاعاتی از قبیل ریز فضاهای ترمینال و اصول طراحی آن دسترسی داشته باشند. اغلب دیدن نمونه مشابه برای طراحی به حل شدن نصفی از ابهامات کمک میکند.
ما در آرچینا چند نمونه ترمینال مطرح داخلی و خارجی را ، در قالب پاورپوینت” معرفی و تحلیل ترمینال” با ۵۹ اسلاید شامل؛ مطالب و تصاویر زیبا از طراحی داخلی و نمای خارجی آن برای شما عزیزان آماده کرده ایم. تا بتوانید به کمک اطلاعات این فایل ، طرح عالی یا تحقیق کاملی ارائه دهید و نمره خوبی را در این درس از آن خود کنید .
معرفی و تحلیل چند نمونه ترمینال مسافربری ایرانی و خارجی
تحلیل ترمینال و پایانه مسافربری صفه اصفهان
پايانه مسافربری صفه ، واقع در جنوب اصفهان ، ابتدای جاده اصفهان- شيراز، به مساحت 100.000مترمربع و 12.000 مترمربع زيربنا و 30.000 مترمربع فضای سبز افتتاح شده است.
در این ترمینال ، سالن انتظار در مرکز قرار گرفته، که ورودی اصلی سالن از سمت غرب ساختمان و دو خروجی دیگر آن در سمت شمال و جنوب ساختمان ، که به سکوهای پایانه هدایت می شوند، راه دارد. همچنین شرکت های تعاونی قدیمی که در 4 نقطه مذکور قرار دارند، دارای سالن انتظار اختصاصی به همان پایانه هستند . قسمت اداری پایانه در بالای همان ساختمان ، طراحی شده است . همچنین بناهای خدماتی درهمین قسمت طراحی شده، که رستوران در سمت شمال پایانه و هتل در سمت جنوب پایانه قرار دارد .
معماری فضاهای ترمینال صفه اصفهان
- هتل مجهز به سرويس كامل با ظرفيت 50 تخت
- رستوران
- سالن ويژه براي صرف صبحانه در طبقه دوم پايانه
- خدمات تاكسي ويژه، اتوبوس شهري و تاكسي تلفني
- نمازخانه مردانه و زنانه
- وجود 15 دفتر شركتهاي مسافربري
- وجود 27 باب فروشگاههاي مواد غذايي، صنايع دستي، پوشاك و … .
محاسن ترمینال مسافربری صفه اصفهان
- دسترسی آسان به ترمینال
- شاخص بودن مکان های ورود و خروج اتوبوس ها
- وجود پارکینگ برای خودروهای شخصی و تاکسی درون شهری
- جایگاه مناسب سوار شدن
تصاویر زیبا از نمای ترمینال و طراحی داخلی آن ، به همراه پلان و سایت پلان کلی این مجموعه ، در داخل پاورپوینت تحلیل ترمینال قرار داده شده است .
تحلیل ترمینال مسافربری کاوه اصفهان
فاز اول پايانه مسافربري كاوه ، در شمال شهراصفهان ، با مساحتي نزديك 000/ 100 مترمربع و زيربنا 25.000 مترمربع افتتاح شده است .
معماری فضاهای پایانه مسافربری کاوه اصفهان
- دفاتر شرکت های تعاونی مسافرین
- هتل
- سالن عمومی
- فضاهای خدماتی مسافرین
- استراحتگاه رانندگان
- فروشگاه خرید
- تعمیرگاه
- کارواش
- پارکینگ
- پمپ سوختگیری
و…
الگوریتم فضایی ترمینال کاوه اصفهان
هر شرکت مسافربری ، سالن انتظاری مخصوص به خود دارد. که باید در مجاورت همان شرکت قرار گرفته و این سالن های انتظارهم ، مشرف بر محل سوار کردن مسافران همان شرکت باشند .
قسمت اداری پایانه ، سمت چپ ترمینال قرار داده شده، که شامل دفتر نظارت بر شرکت های اتوبوسرانی ، دفتر فنی ترمینال ، دفتر رسیدگی به شکایات، دفتر رئیس ترمینال و … است واز سایر فضاهای ترمینال مجزا است.
استراحتگاه رانندگان اتوبوس ها، که در کنار پارکینگ اتوبوس های متوقف و تعمیرگاه ها و به دور از سر و صدای داخل ساختمان پایانه قرار دارد، محیط مناسبی را برای استراحت کنندگان فراهم می کند .
ورودی های متعدد به داخل ساختمان پایانه ، ورود و خروج مسافران را راحت می کند. فضای یک دست, شفاف و باز داخل ساختمان پایانه , سیرکولاسیون بسیار روانی بوجود می آورد . محل فروش بلیط شرکتهای مسافربری ، در دو سمت هشت ضلعی هایی قرار دارد، که در سمت شمال ساختمان قرار دارد.
ترمینال TWA
ترمینال TWA ، در مقیاس غول پیکر ، شباهت بسیار زیادى به یک عقاب در حال نشستن دارد . این تصویر خارق العاده که از بتن ، تراشیده شده ، ترمینال را به یکى از به یاد ماندنى ترین ترمینال هاى جهان تبدیل کرده است . این سازه ى شگفت آور ، متشکل از یک پوسته ى ضخیم بتنى و داراى چهار سقف مدور عظیم الجثه است که ناگهان رو به بالا چرخیده اند .
قوس هاى تشکیل شده ازاین چهار سقف ، بر روى دیوارهاى قوس دارى قرار گرفته اند، که با زاویه به سمت بیرون متمایل شده اند . این سقف هاى مدور، که توسط پنجره هاى سقفى از هم جدا گشته و بر روى چهار ستون Y شکل قرار گرفته ، در داخل، فضایى با روح و روشن ، به ارتفاع ۱۷ متر و طول ۱۱۰ متر به وجود آورده اند .
تصاویر زیبا از نمای این ترمینال به همراه طراحی داخلی آن ، در ادامه پاورپوینت تحلیل ترمینال قرار داده شده است .
معماری ترمینال بیهقی تهران ( آرژانتین)
اين پايانه و پاركسوار ، در 22 بهمن 1370 با مساحتی در حدود 13/5 هکتار و ظرفیت 2000 سلول اتومبیل در شرق میدان آرژانتین مورد بهرهبرداري قرار گرفت.
ریز فضاهای ترمینال بیهقی تهران
امکانات رفاهی که برای مسافران و مراجعان به پایانه بیهقی فراهم شده است، عبارتند از: مسجد، آژانس مسافرتی، اتوماسیون حمل بار، دفتر فروش بلیت شرکتها و تعاونیهای مسافربری، اتاق مادر و کودک ، سالن انتظار مسافران، دستگاههای خودپرداز، تلفنهای همگانی، کتابخانه، خانه سلامت ، رستوران ، فروشگاههای مواد غذایی سرد و گرم ،خشکشویی ، مرکز معاینه فنی ، پیک بادپا ، سفرهخانه سنتی، کافیشاپ ، رمپ ویژه معلولان ، ویلچر جهت استفاده معلولان ، دستگاههای آبسردکن ، پارک کودک، پارکینگ، نمایندگی وزارت راه و ترابری، دفتر نمایندگی تاکسیرانی شهر تهران ، دفاتر خدمات بیمه ، سیستم سرمایشی و گرمایشی مناسب در سالن انتظار مسافر ، خوابگاه مجهز رانندگان و … .
نمای این ترمینال به همراه طراحی داخلی آن ، به کمک تصاویری در ادامه پاورپوینت تحلیل ترمینال نشان داده شدهاند .
معماری ترمینال جنوب تهران
پایانه مسافري جنوب ، در بخش شمالی بزرگراه بعثت قرار دارد و نخستين پایانه احداثی مجهز در سطح تهران است. اين پايانه، در منطقه 16 شهرداري تهران واقع شده و از سمت شمال به خيابان شهيد تقوي ،از جنوب به اتوبان بعثت، از سمت غرب به خيابان شهيد بخارايي و از شرق به خيابان عباسي محدود ميشود.
ریز فضاهای ترمینال جنوب تهران
ساختمان این پایانه ، مدور است و به دست مهندسان خارجی ساخته شده است. طراحی پايانه طوري است که با وجود محوطه پر رفت وآمد آن، هیچ دود و غباري وارد سالن نمیشود.
پایانه مسافري جنوب ، در زمینی به مساحت بیش از 17 هکتار بنا شده است. طبقه همکف با مساحت 8800 مترمربع ، شامل 20 تعاونی و شرکت مسافربری است .
طبقه اول شامل ؛ غرفه کتاب و محصولات فرهنگی، اتاق مادر و کودک، قنادی، تنقلات، خرازی و بهداشتی، اغذیهفروشی، آکواریوم بزرگ ماهیان آب شور و … است .
طبقه دوم با مساحت 4200 مترمربع شامل ؛ رستوران، سایت کامپیوتر پایانه، دفاتر دژبانیهای ارتش، ناجا و سپاه است .
طبقه سوم با مساحت 620 مترمربع شامل ؛ قسمتهای اداری، مدیریت پایانه، نمایندگی وزارت راه و … است .
تصاویر زیبا از نمای این بنا، ورودیها و طراحی داخلی آن ، در ادامه پاورپوینت تحلیل ترمینال و پایانه مسافربری قرار داده شده است .
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.